Retail&Agrobusiness

Cel mai mare bazin legumicol din ţară va avea sistem de apă şi canalizare în urma unei investiţii de 34 mil. euro

Cel mai mare bazin legumicol din ţară va avea sistem de...

Autor: Mediafax

24.04.2022, 10:10 20445

Cel mai mare bazin legumicol din ţară va avea sistem de apă şi canalizare în urma unei investiţii cu fonduri europene în valoare de 34 de milioane de euro. Investiţia va fi realizată în comuna Matca din judeţul Galaţi.

În cadrul investiţiei va fi instalată o reţea de apă şi canalizare în lungime de peste 200 de kilometri. De asemenea, vor fi construite 22 de staţii de pompare apă potabilă şi ape uzate, rezervoare de înmagazinare a apei şi staţii de clorinare.

Proiectul cu fonduri europene a fost realizat de compania Apă Canal şi Consiliul Judeţean Galaţi.

„Totul în cadrul unui proiect cu fonduri europene de aproape 34 de milioane de euro. A fost finalizată partea de proiectare tehnică, astfel că în cel mai scurt timp vor demara toate procedurile pentru desemnarea unui constructor”, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

În prezent, în peste 20 de localităţi din judeţul Galaţi se implementează o importantă investiţie pentru extindere şi modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO