Retail&Agrobusiness

Cel mai mare business al unei companii din China pe piaţa locală. Traderul de cereale Cofco face 1,3 mld. lei, cu o marjă de profit de 1,2%, cel mai mare nivel raportat de o companie din top 5

Cel mai mare business al unei companii din China pe...

Autor: Roana Rotaru

15.08.2017, 00:05 1971

♦ Chinezii au creat Cofco International, cu sediul în Elveţia, din dorinţa de a concura grupul cunoscut ca ABCD-ul comerţului internaţional: ADM, Bunge, Cargill şi Louis Dreyfus. ♦ Comerţul cu cereale este singura mare ramură din retail care a atras toţi giganţii mondiali şi pe piaţa locală.

Traderul de materii prime agricole COFCO International Ro­mâ­nia, fosta companie Nidera Ro­mânia, pre­luată integral de chinezii de la COFCO International în luna august a anu­lui trecut, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 1,3 mld. lei (286 mil. euro), în scădere cu 18% faţă de anul precedent.

Acest rulaj plasează compania pe locul 5 în topul celor mai mari traderi de cereale şi oleaginoase din România în 2016, potrivit unui clasament realizat de ZF pe baza datelor publice. Este însă cel mai mare business pe care o companie din China îl controlează în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO