Retail&Agrobusiness

Cele trei „revoluţii“ din comerţul alimentar. Cum au trecut românii de la chioşcuri la comerţul modern, cu hipermarketul vedetă în anii de boom, şi cum au ajuns acum la proximitate

Cele trei „revoluţii“ din comerţul alimentar. Cum au trecut românii de la chioşcuri la comerţul modern, cu hipermarketul vedetă în anii de boom, şi cum au ajuns acum la proximitate

Autor: Cristina Roşca

29.10.2018, 18:00 679

♦ Istoria comerţului modern a început să se scrie în 1996, când a intrat pe piaţa din România Metro Cash & Carry. În cele două decenii care au urmat, piaţa a trecut prin două „revoluţii“ şi se pregăteşte pentru a treia.

Primul deceniu a fost menit să fie terenul de joacă al jucătorilor cash & carry care aveau circa 150.000 de clienţi din comerţul tradiţional pe o piaţă care nu cunoscuse încă formatele moderne de hipermarket şi supermarket. Următorii zece ani au fost ai hipermarketurilor, magazine pe format mare unde românii mergeau să îşi umple coşurile la final de săptămână, consumatorii fiind atraşi de varietatea mare de produse şi de preţurile mai mici. Acum, la orizont se profilează magazinele mici, de proximitate modernă, România urmând modelul din Occident.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO