Retail&Agrobusiness

Cesiro Sighişoara, furnizor al Carrefour şi Tesco, vede afaceri în stagnare

Cesiro Sighişoara, furnizor al Carrefour şi Tesco, vede...

Autor: Laurentiu Cotu

10.11.2014, 00:06 437
Producătorul de articole din faianţă pentru menaj Cesiro din Sighişoara, judeţul Mureş, estimează că va încheia acest an în uşoară creştere faţă de 2013, însă pentru 2015 se aşteaptă la o stagnare a afacerilor.
 
Producătorul din Sighişoara a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 116 mil. lei (peste 26 mil. euro).
 
„În primele nouă luni ale acestui an cifra de afaceri a crescut cu aproximativ 8% faţă de perioada similară a anului trecut, această evoluţie fiind generată de comenzile la export. Estimăm că vom încheia anul în curs cu o uşoară creştere faţă de 2013, însă pentru 2015 ne aşteptăm la o cifră de afaceri similară cu cea din 2014“, a declarat pentru ZF Transilvania Aurelian Voia, director general Cesiro.
 
Compania exportă în peste 30 de ţări, producând circa 4,5 milioane de produse ceramice de menaj pe lună, în principal farfurii, boluri, ceşti şi produse decorative. Pe piaţa externă Cesiro colaborează cu firmele Homeline Franţa, Dajar Po­lonia, GM Sunders Olanda, Vetro Cehia, Dietrich Germa­nia, Pengo Italia, Limburg din Olanda, Rayware şi Palladone din Anglia, Soendgen din Ger­mania, Carrefour, Tesco, dar şi cu concernul suedez IKEA, conform unor informaţii furnizate anterior de companie.
 
La nivel local produsele Cesiro (farfurii, ceşti, boluri, ghivece sau vaze) sunt distribuite prin Cesiro House All către principalele lanţuri de supermarketuri şi către clienţii mai mici tradiţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO