Retail&Agrobusiness

CITR a fost numit administrator judiciar al reţelei de librării Diverta, care şi-a cerut intrarea în insolvenţă după ce a acumulat datorii şi a înregistrat pierderi, în contextul pandemiei. “Ne propunem o reorganizare rapidă şi adaptată contextului pentru salvarea brand-ului”

Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi Senior Partner, CITR

Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi Senior Partner, CITR

Autor: Cristina Bellu

29.06.2021, 11:48 178

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, parte a Impetum Group, a fost numit administrator judiciar al lanţului de librării Diverta, controlat de Octavian Radu, care a înaintat recent cererea de intrare în insolvenţă, după ce a acumulat datorii şi a înregistrat pierderi din cauza perioadei în care magazinele au fost închise, ca efect al pandemiei.

„În cazul Diverta, CITR îşi propune reorganizarea companiei într-o manieră inedită, cu etape concentrate, pentru o redresare cât mai rapidă”, spune Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi Senior Partner, CITR.

Strategia pentru salvarea brandului este bazată pe zonele de business cele mai profitabile, restructurare financiară şi operaţională şi nu în ultimul rând, pe evoluţia estimată a pieţei şi lecţiile crizei anterioare, transmit reprezentanţii CITR într-un comunicat.

„Perioada pandemiei, care a debutat cu închiderea centrelor comerciale şi cu restricţii de circulaţie, a însemnat pentru Diverta şi pentru retailul tradiţional în general o scădere semnificativă a vânzărilor şi acumularea de datorii către furnizori. Toate acestea au avut un efect de domino şi au afectat rând pe rând pilonii businessului nostru”, spune Amalia Buliga, CEO Diverta.

Diverta numără în prezent 22 de librării, după ce anul trecut au fost închise opt unităţi, în oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea şi Constanţa. Două librării sunt în top ca vânzări în acest moment, mai exact cele din Băneasa Shopping City şi Bu­cureşti Mall.

Ca număr de angajaţi, Diverta are în prezent 180 de oameni, cu 30% mai puţini faţă de începutul anului 2020.

Nu este prima dată când reţeaua de li­bră­rii Diverta ajunge pe drumul insol­venţei, fiind, de altfel, una dintre puţinele afa­ceri româneşti care au reuşit să şi iasă din această stare. Compania şi-a mai cerut intrarea în această procedură şi în 2010, du­pă ce acumulase datorii de peste 10 mil. euro şi credite de investiţii de 8,5 mil. euro.

Reprezentanţii Diverta motivau atunci situaţia prin lipsa de flexibilitate a proprietarilor spaţiilor comerciale în care erau chiriaşi, ceea ce a generat probleme de cash flow. La insolvenţa anterioară, administrator judiciar a fost tot CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO