Retail&Agrobusiness

Comenzile la export au crescut businessul producătorului Secuiana cu 4%

Comenzile la export au crescut businessul producătorului...

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2014, 00:06 85
Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 21,5 mil. lei (aproximativ 5 mil. euro), mai mult cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii cu peste 8% a exportului. Compania estimează că va încheia acest an cu afaceri totale de aproximativ 28,5 mil. lei (6,4 mil. euro), în creştere 5% faţă de anul trecut.
 
„Evoluţia din primele trei trimestre s-a datorat exportului, care a crescut cu peste 8%, în condiţiile în care vânzările pe piaţa internă au înregistrat o scădere faţă de nivelul anului trecut. Vânzările în magazine proprii au fost, per total, la nivelul anului trecut“, a declarat pentru ZF Transilvania Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.
 
Compania are pe piaţa locală o reţea de 26 de magazine, amplasate în diverse centre comerciale şi malluri din ţară, conform informaţiilor existente pe site-ul Secuiana. Oficialii companiei au spus că, în prezent, au fost închise două magazine care erau nerentabile.
 
Magazinele Secuiana comercializează confecţii grupate în colecţiile Adam’s, Secuiana Gold Collection şi Secuiana Men’s Clothing, însă produsele companiei se pot comanda şi online. Capacitatea de producţie zilnică a companiei este de 2.400 de pantaloni şi 250 de cămăşi şi tricouri polo, fabrica de confecţii din Târgu-Secuiesc funcţionând în prezent la capacitate maximă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO