Retail&Agrobusiness

Comerţul a dat una din trei insolvenţe din primele nouă luni din 2019

Comerţul a dat una din trei insolvenţe din primele...

Autor: Cristina Roşca

29.10.2019, 09:55 141

În primele nouă luni din 2019 au intrat în insolvenţă puţin sub 4.500 de companii, numărul firmelor intrate în incapacitate de plată fiind cu peste 27% mai mic decât în aceeaşi perioadă din anul anterior, conform Registrului Comerţului.

De departe cele mai multe insolvenţe sunt înregistrate în Capitală, mai exact 766, respectiv 17% din total. Situaţia este explicabilă prin faptul că în Bucureşti sunt înregistrate cele mai multe firme din economie. Astfel, chiar dacă o companie din retail sau domeniul restaurantelor a acoperit toată ţara cu unităţi, rezultatele financiare ale acestora sunt înregistrate pe o singură entitate juridică, iar de regulă aceasta este amplasată în Bucureşti, unde îşi au sediul central cele mai multe businessuri locale. Pe locurile următoare în clasamentul celor mai multe afaceri intrate în insolvenţă se găsesc judeţe precum Iaşi, Cluj, Timiş şi Constanţa, mai exact judeţe puternice din punct de vedere economic. Explicaţia în cazul lor este similară celei din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO