Comerţul, campion al insolvenţelor cu aproape o treime din firmele intrate în incapacitate de plată

13 feb 2018 Autor: Cristina Rosca

Comerţul este principala „indus­trie“ a României ca număr de companii, ca business şi ca număr de salariaţi, însă este totodată domeniul care dă cele mai multe insolvenţe. Anul trecut, aproape o treime din totalul insolvenţelor a venit de la companii din comerţul cu amănun­tul şi cu ridicata, arată calculele ZF făcute pe baza datelor Coface.

Dintr-un total de 8.256 de insol­ven­ţe, 1.400 au fost companii din comer­ţul cu amă­nun­tul, iar aproape 1.300 din comerţul cu ridicata şi din distribuţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

 
Cuvinte cheie:
comert
, insolventa
, firme
, incapacitate de plata
, intrare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide