Retail&Agrobusiness

Commoditrader, platforma online de comerţ internaţional cu cereale şi materii prime agricole: Preţurile porumbului au înregistrat o scădere moderată, iar cele ale grâului au rămas pe o creştere uşoară

Commoditrader, platforma online de comerţ internaţional...

Autor: Florentina Niţu

01.04.2020, 18:25 740

Commoditrader, platforma online de comerţ internaţional cu cereale şi materii prime agricole, a analizat evoluţia pieţelor locale şi burselor internaţionale de mărfuri agricole din săptămâna precedentă şi cea curentă, factorii de influenţă, precum şi impactul asupra preţurilor porumbului şi grâului, pentru a vedea impactul COVID-19 asupra pieţei de cereale.

„Mai multe pieţe de mărfuri au căzut sub presiunea mare asupra ideii că cererea s-ar prăbuşi dacă COVID-19 ar provoca recesiunea. În schimb, am observat un salt pe termen scurt al cererii pe mai multe pieţe. Utilizatorii finali la nivel mondial, şi chiar unele ţări în ansamblu, au văzut necesitatea de a deţine mai multe inventare de mărfuri, inclusiv alimentaţie şi hrană pentru animale. Este posibil să nu se fi schimbat consumul global şi stocurile finale, dar creşterea cumpărăturilor de către utilizatorii finali este o forţă pe termen scurt foarte scumpă”, a spus Ida Boesen, co-fondatoare Commoditrader, potrivit unui comunicat de presă.

Platforma Commoditrader este un fintech danez, înfiinţat în 2018 de Julie Koch Fahler şi Ida Boesen, care a semnat un parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Porumb din România, formată din 500 de fermieri, pentru listarea şi comercializarea produselor agricole, online, gratuit.

În ultima săptămână, preţurile porumbului au înregistrat fluctuaţii pe bursele internaţionale, finalizând cu o scădere moderată, iar cele ale grâului au rămas pe o creştere uşoară. Tot în aceste zile, Argentina îşi închide porturile pentru următoarele două săptămâni. (...) Acţiuni suplimentare adoptate la nivel global pot deveni factori de influenţă asupra preţurilor şi volatilităţii pieţelor în următoarele săptămâni şi chiar luni de zile”, se arată într-un comunicat al Commoditrader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO