Retail&Agrobusiness

Compania care opera magazinele Domo a intrat în incapacitate de plată

Compania care opera magazinele Domo a intrat în...

Autor: Cristina Rosca

24.09.2015, 00:05 2552
Compania Family Home Concept SRL (fosta Domo Retail SRL), care până în primăvara acestui an opera reţeaua de electroIT Domo, a intrat în insolvenţă la propria cerere. Anul trecut compania a avut afaceri de 612,5 mil. lei, în creştere cu 5% faţă de 2013 şi pierderi de peste 70 mil. lei. Avea de asemenea peste 1.000 de salariaţi.
 
Compania Domo Retail SRL opera activitatea reţelei de magazine Domo până în vara acestui an când numele entităţii juridice a fost schimbat şi când oficialii retailerului au anunţat că şi-au trecut activitatea „sănătoasă” pe altă companie. Reprezentanţii Domo spuneau acum circa o lună că Domo SRL este firma care operează brandul DOMO, cele 75 de magazine şi domeniul domo.ro, aceasta nu are nicio problemă cu furnizorii sau clienţii săi. Ei nu au precizat de cât timp operează com­pania  Domo SRL magazinele cu acelaşi nume şi nici care este activitatea Fa­mily Home Concept SRL (fosta Domo Retail SA). Până la închiderea ediţiei reprezentanţii retailerului nu au răspuns solicitării ZF privind insol­venţa. Decizia de intrare în insolvenţă a fost publicată pe site-ul Tribunalului din Covasna, judeţul unde a fost fondată afacerea de către familia de antreprenori locali Szarvadi. Astăzi businessul se află în mâinile altor acţionari, retailerul de electroIT trecând în cele două decenii de activitate prin mâinile mai multor proprietari, fonduri de investiţii sau oameni de afaceri străini.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO