Retail&Agrobusiness

Compania germană Diehl intră pe piaţa din România cu o investiţie de 40 mil. euro în Braşov. Centrul de cercetare şi unitatea de producţie vor fi dezvoltate de CTP

Compania germană Diehl intră pe piaţa din România cu...

Autor: Miruna Diaconu

27.11.2022, 00:00 15919

Compania germană producătoare de componente pentru electrocasnice Diehl Controls va investi 40 milioane euro într-un centru de cercetare şi o unitate de producţie care vor fi dezvoltate în Braşov.

„Am avut 20 de ţări pe listă, însă pe lista scurtă s-au aflat România, Serbia şi Bulgaria, dar Braşovul a fost câştigător. Spaţiul din Braşov ne-a convins, fiind aproape de oraş, unde există o universitate şi deschidere din partea autorităţilor, acestea ne-au convins să alegem România. Este un oraş important şi am colaborat cu partenerii noştri pentru a înţelege mai bine piaţa locală”, spune Josef Fellnner, CFO, Diehl Controls, în cadrul unei conferinţe de presă.

Investiţia va fi realizată în două etape, în prima fază, valoarea investiţiei va fi de 15 milioane euro şi se vor crea 200 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2024. Investiţia totală va ajunge la 40 milioane euro în următorii zece ani.

Centrul de cercetare şi unitatea de producţie vor fi dezvoltate de CTP, unul dintre cei mai mari dezvoltatori şi proprietari de spaţii logistice din piaţa locală.

Noul business park va avea o suprafaţă totală de circa 50.000 de metri pătraţi, dintre care 18.000 vor fi închiriaţi companiei Diehl.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO