Companiile care dau gust mâncării. Topul celor mai mari jucători de pe piaţa locală de condimente este dominat de străini

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 dec 2017 Autor: Simona Tatu

Vezi galeria foto Germanii de la Fuchs deţin o unitate de producţie în Curtea de Argeş, judeţul Argeş, după ce iniţial au avut o fabrică în localitatea Domneşti din acelaşi judeţ. În urmă cu doi ani, nemţii şi-au dezvoltat activitatea după ce au achiziţionat diviza de condimente a firmei Alex&Comp din Galaţi, controlată de antreprenorii Dan şi Cătălin Alexandrescu.

♦ Românii cheltuie anual circa 230 de milioane de lei pe condimente, piaţa fiind în creştere ♦ În ultimii nouă ani avansul a ajuns la peste 60%.

Nicio companie locală nu a reuşit să îşi facă loc la vârf pe piaţa condimentelor din România, estimată în 2017 la aproape 229 mil. de lei, în contextul în care primii şapte jucători sunt companii străine, arată datele companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
piata
, crestere
, companii
, jucatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide