Retail&Agrobusiness

Companiile chineze pariază pe înlocuitorii vegetali ai cărnii

Companiile chineze pariază pe înlocuitorii vegetali ai...

Autor: Bogdan Cojocaru

16.09.2020, 00:00 124

Un grup deocamdată restrâns, dar în creştere, de companii chineze pariază pe un viitor strălucit al produselor pe bază de plante care înlocuiesc carnea, în condiţiile în care consumatorii îşi iau sănătatea mai în serios în urma pandemiei COVID-19, scrie Reuters.

Deşi sunt încă o afacere de nişă în comparaţie cu lanţul gigantic de aprovizionare cu carne din China, alternativele vegetale la carne câştigă teren în urma schimbărilor produse în comportamentul populaţiei de pandemia de COVID-19 şi de cea de pestă porcină africană, spun analiştii şi specialiştii din industrie.

Compania americană Beyond Meat Inc (Dincolo de Carne, în traducere) a anunţat săptămâna trecută că a semnat un acord pentru deschiderea unei unităţi de producţie lângă Shanghai, iar la începutul acestui an a lansat un parteneriat cu Starbucks pentru ca produsele sale din carne pe bază de plante să fie vândute de gigantul cafenelelor în China.

Startup-ul Zhenmeat cu sediul la Beijing, ale cărui produse includ chiftele, carne de vită, friptură de porc şi carne de rac din plante, este una dintre numeroasele companii mici chineze care intră pe piaţă.

„Chiftelele“ sale sunt acum în probe la un magazin din Beijing al lanţului chinezesc Hot-Pot Hope Tree. Pandemia a făcut ca vânzările Zhenmeat să crească considerabil, au spus reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO