Retail&Agrobusiness

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea a două magazine Carrefour Market din Brăila de către Zanfir

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea a două...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.01.2017, 13:58 976

Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care Zanfir SNC Focşani a cumpărat două magazine Carrefour Market.

Vânzarea celor două magazine reprezintă una din condiţiile asumate de Carrefour pentru ca achiziţia magazinelor Billa să fie autorizată de către Consiliul Concurenţei.

În 2016, analizând operaţiunea prin care Carrefour Nederland BV a preluat magazinele Billa, Consiliul Concurenţei a constatat că în zona geografică Brăila tranzacţia putea conduce la consolidarea poziţiei pe piaţă a Carrefour, cu posibile efecte negative la nivelul consumatorilor, conform informaţiilor transmise de instituţie.

Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate voluntar de către Carrefour, respectiv cesionarea a trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila, două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa.

În luna decembrie a anului 2016, Consiliul Concurenţei a aprobat cumpărătorul celor două magazine Carrefour Market, respectiv Zanfir SNC Focşani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO