Retail&Agrobusiness

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Cris-Tim preia active ale unei fabrici de mezeluri din Prahova

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Cristina Bellu

28.02.2018, 15:44 240

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Recunoştinţa Prodcom Impex, parte a grupului Cris-Tim, a preluat activele referitoare la activitatea de producţie, vânzare şi distribuţie a preparatelor din carne şi a produselor de post de la Diavist Product.

Conform datelor furnizate anterior de către Radu Timiş, proprietarul Cris-Tim, fabrica Diavist Product are o capacitate de procesare de circa 20 de tone pe zi. Fabrica se află la mai puţin de 10 kilometri de unitatea Cris-Tim, liderul pieţei de mezeluri, din Filipeştii de Pădure. În fabrica Diavist lucrează peste 100 de oameni, conform celor mai recente date.

Compania Diavist a intrat în insolvenţă în 2012, iar grupul deţinut de Radu Timiş şi-a exprimat încă de anul trecut intenţia de a cumpăra o parte din activele companiei. De altfel, în planul de reorganizarese men­ţiona că administratorul special a propus vânzarea activelor societăţii.

Cris-Tim are o cotă de piaţă de circa 20% pe categoria de mezeluri, acolo unde concurează cu jucători precum Agricola, Aldis sau Caroli, conform celor mai recente date. Grupul are în portofoliu trei categorii mari de produse, şi anume mezeluri, lactate şi produse ready-meal (mâncare gata preparată). Antrepre­norul Radu Timiş deţine multe companii în grup: Recunoştinţa Prod-Com care administrează fabrica de mezeluri de la Filipeştii de Pădure, Eco-Ferm care operează divizia de producţie şi procesare a laptelui, Impex Cristim care reprezintă divizia de preparate şi reţeaua de magazine şi Cristim2Prodcom.

Aceasta înregistrează rezultatele distribuţiei de produse din carne şi lapte.

Pe segmentul de mezeluri grupul are în portofoliu brandurile Cris-Tim, Salam Săsescu, Bunea Haiducul, Matache Măcelaru, Obrăjori, iar pe lactate Radu Timiş a dezvoltat brandul Mugura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO