Retail&Agrobusiness

Cooperativa agricolă Gold Fruct Udeşti, cu 100 ha cultivate cu meri, cireşi şi vişini în judeţul Suceava, a investit 5 mil. euro într-un depozit şi o linie de ambalare şi procesare

Cooperativa agricolă Gold Fruct Udeşti, cu 100 ha...

Autor: Florentina Niţu

26.11.2020, 07:00 386

Cooperativa agricolă Gold Fruct Udeşti din localitatea Vultureşti, judeţul Suceava, înfiinţată în 2009, are în prezent o suprafaţă cultivată de 100 de hectare cu meri, cireşi şi vişini şi a investit 5 milioane de euro în­tr-un depozit şi o linie de curăţare, ambalare şi procesare a fructelor şi face şi sucuri sub brandul Conacul Vultureşti.

„Am investit 5 milioane de euro într-un depozit şi o linie de sortare, ambalare şi procesare a fructelor, iar jumătate din sumă a fost din fonduri europene şi jumătate a fost aportul nostru. Fondurile europene ne-au ajutat să avem condiţii bune, iar retailerii ne-au acceptat văzând că ştim ce vrem. Transportul este realizat de noi şi livrăm un camion de mere pe zi către toate lanţurile de magazine”, spun reprezentanţii cooperativei agricole Gold Fruct Udeşti.

Anual, compania are o producţie de circa 2.000 de tone de mere pe care o trimite către supermarketuri şi câteva zeci de tone de cireşe şi vişine pe care le livrează doar în sezon, dar trimite şi 300 de tone de mere către şcoli prin intermediul unui partener, ce livrează produse agricole prin programul „Mere în şcoli”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO