Retail&Agrobusiness

Cooperativa agricolă Szilos din Harghita, cu 10 crescători de animale, investeşte 1,5 mil. lei într-un abator de mică capacitate şi o carmangerie

Cooperativa agricolă Szilos din Harghita, cu 10...

Autor: Florentina Niţu

15.11.2021, 00:07 4725

Cooperativa agricolă Szilos din Harghita, formată din 10 fermieri care cresc animale în comuna Lupeni, investeşte 1,5 mil. lei într-un abator de mică capacitate şi o carmangerie, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice şi a celor oferite de reprezentanţii formei de asociere. Aceasta a atras fonduri europene de 1,04 mi­lioa­ne de lei, conform datelor publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), ceea ce reprezintă 70% din suma totală, conform reprezentanţilor firmei.

„Avem în desfăşurare un proiect cu fonduri europene pentru a face un abator de mică capacitate şi o carmangerie şi ne-a ajutat foarte mult faptul că suntem asociaţi într-o cooperativă. Suntem zece persoane şi ne-am asociat în 2008, pentru că ne-am dat seama că sin­guri nu am putea să trecem de la producţie la procesare. Pentru investiţie am primit o cofinanţare de 70% de la UE şi vrem să mai depunem un proiect“, au spus pentru ZF reprezentanţii cooperativei agricole Szilos.

Abatorul şi carmengeria vor fi ridicate în comuna Lupeni (anterior Farcaşfalău – Satul Lupului), având un teren de 3.900 mp, din care suprafaţa construită va fi de 900 mp, arată datele din proiectul depus pe site-ul AFIR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO