Retail&Agrobusiness

Cooperativa Someş Arieş din Cluj, furnizor de lapte pentru Friesland sau Unilact, speră la afaceri de 35 mil. lei: Dacă eşti fermier mic, numai alături de alţi fermieri poţi face faţă şi poţi creşte

În fabrica de la Ţaga, din judeţul Cluj, cooperativa produce brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga, dar şi sub mărci private ale FrieslandCampina, brânza Năsal Napolact.

În fabrica de la Ţaga, din judeţul Cluj, cooperativa produce brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga, dar şi sub mărci private ale FrieslandCampina, brânza Năsal Napolact.

Autor: Florentina Niţu

20.08.2019, 18:10 131

♦ Cooperativa este formată din 70 de fermieri din Bistriţa, Sălaj, Cluj, Mureş şi Alba, care au un efectiv de 7.000 de capete de bovine ♦ Producţia de lapte a fermierilor este de 42.000 de litri/zi.

Cooperativa Agricolă Someş Arieş din Apahida, judeţul Cluj, formată din 70 de fer­mieri, a comercializat anul trecut lapte, lactate şi a oferit servicii agricole membrilor cooperativei în valoare de 32,4 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Profitul companiei în 2018 a fost de 925.000 de lei, de aproape cinci ori mai mare decât în 2017.

„Anul acesta a fost un an bun, dar capri­ci­ile vremii le-au adus unor fermieri pro­ducţii mai bune, altora mai slabe, în funcţie de cât de meseriaşi au fost. Ploile abundente au afectat culturile, dar per total este un an agricol bun. De ce? La mijlocul lunii august avem iarbă din belşug pe păşune pentru vaci, iar fermierii care şi-au gestionat bine culturile, vor avea producţii bune. Veniturile sunt în funcţie de cum îţi gestionezi marfa, dar sperăm la afaceri mai mari“, a spus Dan Ţandea, preşedintele cooperative Someş Arieş. El speră să aibă cel puţin o creştere similară cu cea din 2018, îndreptându-se astfel către afaceri de 35 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO