Retail&Agrobusiness

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet: Estimăm o creştere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

Autor: Cristina Bellu

07.03.2023, 09:50 231

Compania CreditAmanet, specializată în zona de amanet, schimb valutar şi comerţ cu bunuri mobile, mizează anul acesta pe un avans cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronicelor pre-owned, în contextul în care economia circulară pare să câştige tot mai mult teren în România, în linie cu tendinţele existente la nivel global.

„În ultimii ani, interesul românilor în privinţa achiziţiilor electronicelor pre-owned şi mai ales a telefoanelor mobile a crescut considerabil. În 2023, estimăm o creştere cu 50% a cifrei de afaceri pe segmentul electronice al CreditAmanet”, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

Retailer de produse electronice pre-owned – telefoane, tablete, laptopuri, smartwatch, console şi aparate foto, CreditAmanet derulează un program Buy Back pentru electronice care permite achiziţia unor produse de ultimă generaţie, în stare foarte bună, cu preţuri de până la 50% mai mici faţă de preţul de lansare. De asemenea, clienţii CreditAmanet pot primi până la 80% din valoarea de pre-owned a produsului electronic, dacă acesta este într-o stare bună, spun oficialii companiei.

„Am început să tranzacţionăm electronice pre-owned încă de acum un deceniu, însă în ultimii ani am observat o creştere importantă a cererii consumatorilor faţă de acest serviciu”, explică CEO-ul CreditAmanet motivul care a condus la demararea programului Buy Back pentru electronice.

În ultimii ani, preferinţele consumatorilor pentru electronice a început să se îndrepte şi spre cele pre-owned. Potrivit Statista.com, piaţa globală a electronicelor reciclate şi reutilizate cunoaşte o creştere importantă şi va atinge până în 2026 valoarea de aproximativ 66 de miliarde de dolari.

Trendul ascendent al electronicelor reciclate are avantaje importante atât pentru mediu, cât şi pentru cumpărători, pentru că ajută la prevenirea risipei şi sustenabilitatea industriei tech pe de-o parte, iar pe de altă parte este o bună afacere pentru clienţi, care pot achiziţiona electronice la preţuri foarte avantajoase.

„Protejarea mediului devine un subiect din ce în ce mai important, pe care oamenii au început să îl conştientizeze. În principal consumatorii din noile generaţii au devenit extrem de preocupaţi de acest subiect. Serviciul Buy Back pe care îl oferim aduce o contribuţie majoră în economia circulară, pentru că readuce la viaţă electronicele şi le repune în circulaţie. Este avantajos pentru mediu şi o bună afacere pentru clienţi”, concluzioneză CEO-ul CreditAmanet.

Piaţa de amanet din România, o industrie în care activează 1.700 de companii cu case de amanet deschise la nivel naţional,  a ajuns la 1,2 mld. lei în 2021

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO