Retail&Agrobusiness

Cramele din regiunea viticolă Dealu Mare au pierdut între 30 şi 70% din producţie în 2019, trăgând în jos rezultatele de la nivel naţional. Prin comparaţie, alte zone viticole nu au fost deloc sau nu la fel de rău afectate de vreme

ANALIZĂ

Dacă la început jucătorii estimau că pierderile merg către 90%, anul călduros şi faptul că grindina a căzut în perioada de început de vegetaţie au făcut ca pe parcurs o parte din vii să îşi revină.

Dacă la început jucătorii estimau că pierderile merg către 90%, anul călduros şi faptul că grindina a căzut în perioada de început de vegetaţie au făcut ca pe parcurs o parte din vii să îşi revină.

Autor: Cristina Roşca

11.12.2019, 10:40 332

Cramele din zona viticolă Dealu Mare, una dintre cele mai cunoscute din România, anunţă că 2019 a fost cel mai dificil din istorie pentru jucătorii din industria vinului, care au pierdut între 30% şi 70% din producţie. Grindina din aprilie şi iunie şi seceta de peste vară au fost de vină pentru pierderile din zonă, existând soiuri precum Feteasca Neagră în cazul cărora a fost rasă 90% din producţie, potrivit oficialilor din industrie.

Cramele cele mai afectate au fost Tohani, cu minus 65% la producţie versus 2018, Davino (minus 60%), Viile Metamorfosis (o diminuare de 75% a producţiei în viile de la Valea Urloi (Urlaţi) şi 50% în viile de la Năieni - Finţeşti), Aurelia Vişinescu Wines (declin de 51% - 72% faţă de 2018, în funcţie de parcele), SERVE (o scădere medie de 45% a producţiei pe cele 65 de hectare, dar cu pierderi ce variază între 15% şi 90%, în funcţie de parcele), Budureasca (minus 40%) şi Lacerta (recoltă cu 30% mai mică decât în 2018).

Acestea sunt nu doar unele dintre cele mai cunoscute nume din industria viniviticolă din zona Dealu Mare, aflată la circa o oră şi jumătate de Bucureşti, ci totodată unele dintre cele mai importante din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO