Aurel Simion, unul dintre cei doi acţionari ai producătorului de preparate din carne Avi-Giis, un business de circa 8 mil. lei (1,7 mil. euro) în 2016, se declară mulţumit dacă anul acesta reuşeşte să atingă vânzările totale obţinute în 2016, în contextul în care preţul cărnii de porc în carcasă s-a dublat în ultimul an.
„Anul acesta este un an atipic. Preţul cărnii de porc în carcasă a ajuns acum la 10,5 lei pe kilogram, faţă de circa 5 lei pe kilogram anul trecut. Dacă reuşesc anul acesta să mă încadrez în cifra de afaceri din 2016, aş fi mulţumit. Nu ne ajută nici fluctuaţia preţurilor cărnii de porc şi nici faptul că ne confruntăm cu o lipsă acută a cărnii de vită pe piaţă“, a declarat pentru ZF Aurel Simion, administrator şi acţionar al Avi-Giis.
Compania vâlceană produce circa 2-3 tone de preparate din carne pe zi, precum muşchi file, pastramă, cârnaţi, slănină, jumări, carne la garniţă, salamuri şi parizer, produse care ajung pe rafturile Carrefour, Auchan şi Metro, în cele patru magazine proprii ale companiei, din care trei în judeţul Vâlcea şi unu în Capitală, la export şi în HoReCA prin distribuitori, potrivit reprezentantului companiei.