Retail&Agrobusiness

Creşteri pe linie. Dona Logistică, Ro­pha­rma Logistic şi No­voline, trei distribuitori de medicamente apăruţi după legea de separare a activităţilor farma, controlează 5% din piaţă la cinci ani de la înfiinţare, având afaceri cumulate de 1,6 mld lei în 2019, plus 23%

Cifra de afaceri cumulată a jucătorilor din distribuţia de medicamente a ajuns în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice, la 31,9 miliarde de lei.

Cifra de afaceri cumulată a jucătorilor din distribuţia de medicamente a ajuns în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice, la 31,9 miliarde de lei.

Autor: Georgiana Mihalache

01.08.2020, 12:31 330

♦ Dona Logistică, Ropharma Logistic şi Novoline au cumulate afaceri de 1,6 mld. lei în 2019, în creştere cu 23% faţă de anul anterior ♦ Cei trei distribuitori sunt înfiinţaţi după 2014, când companiile farmaceutice au fost obligate prin lege să separe pe două societăţi distincte distribuţia de medicamente şi farmaciile ♦ Ulterior, în 2017, o altă modificare legislativă permitea companiilor să facă retail şi distribuţie pe aceeaşi firmă, dar jucătorii mari creaseră deja depozite şi locuri de muncă.

Afacerile celor mai mari trei distribuitori de medica­men­te înfiinţaţi în urmă cu cinci ani, Dona Logistică, Ro­pha­rma Logistic şi No­voline, au crescut cu 23% într-un an, peste ritmul de evoluţie a pieţei de profil, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor publice şi a datelor de la companii.

Astfel, într-o piaţă dominată la vârf de jucători străini, grupuri internaţionale care au preluat operatori locali, se conturează noi jucători în distribuţie, controlaţi de an­treprenori locali, care au şi reţele puternice de farmacii la nivel naţional sau regional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO