Retail&Agrobusiness

Cristiana Ungureanu, farmacistă, proprietara lanţului de 15 farmacii Forte Vita din Argeş: În afară de trei săptămâni de vânzare mare, ulterior vânzările au scăzut

Lanţul Forte Vita din judeţul Argeş este un brand pus pe piaţă de farmacista Cristiana Ungureanu în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Lanţul Forte Vita din judeţul Argeş este un brand pus pe piaţă de farmacista Cristiana Ungureanu în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Autor: Georgiana Mihalache

16.07.2020, 18:30 371

♦ Farmaciile Forte Vita din Piteşti au încheiat anul 2019 cu 16,8 mil. lei, în creştere cu 13% de la an la an ♦ Farmacista Cristiana Ungureanu spune că dacă vor fi oportunităţi, va continua extinderea lanţului de unităţi ♦ Farmaciile cu o singură unitate au fost cele mai afectate, chiar de dinainte de pandemia de COVID-19, spune antreprenoarea.

Piaţa retailului farmaceutic, deşi printre puţinele domenii care au funcţionat şi nu şi-au oprit activitatea pe timpul stării de urgenţă generată de pandemia de COVID-19, a înregistrat scăderi semnificative la vânzări în pe­ri­oa­da în care circulaţia pa­cien­ţilor a fost restric­ţio­nată. Du­pă ce luna mar­tie a re­prezentat un vârf de vânzări pentru farmacii, următoarea perioadă a fost la polul opus, spune farmacista Cris­tiana Ungureanu. Ea de­ţine 15 farmacii Forte Vita în Piteşti, ju­deţul Argeş.

„Fiecare trece prin pandemie în modul pro­priu. Noi nu trebuie să ne convingem între noi. Acum oamenii au trecut de la frica din starea de urgenţă la re­laxarea totală. În afară de trei săp­tămâni de vânzare mare, numai pe paracetamol şi ce dădeau la tele­vizor, ulterior vân­zările au căzut, n-a mai ieştit ni­meni din casă. S-a revăzut lucrul acesta în vânzări. Peste toate, a venit şi de la 1 iulie modificarea de preţ dată de guvern“, a spus pentru ZF Cris­tiana Ungureanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO