Retail&Agrobusiness

Cum a ajuns o pâine albă feliată peste 10 lei/kg în magazine după un an cu producţie record de grâu?

Cum a ajuns o pâine albă feliată peste 10 lei/kg în...

Autor: Florentina Niţu

04.02.2022, 00:07 3307

Preţul pâinii la începutul anului 2022 trece de 10 lei/kg pentru o pâine albă feliată. El a crescut de la 3% până la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în funcţie de gramaj, tip sau producător, arată datele colectate de ZF de la jucători din piaţa de morărit şi panificaţie şi din retailul modern.

„Avem o creştere în 12 luni de 2,8% la preţul pâinii, pentru că atât a putut suporta consumatorul. Pe raft, preţurile au crescut între 6% şi 10% pentru specialităţi, deoarece grâul de panificaţie este la maxime istorice, de 1.400 lei/tonă în portul Constanţa, iar ureea este, în medie, 4.000 de lei/tonă“, a spus Ovidiu Bucătaru, CFO, Grup Şerban Holding, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

Grupul are peste 400 de angajaţi şi este activ în mai multe domenii în agrobusiness, printre care şi pani­fi­caţie, patiserie-cofetărie, lanţ propriu de magazine – Băcăniile Şerban, distribuţie şi transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO