Retail&Agrobusiness

Cum dezvoltăm potenţialul agricol? Agricultura are nevoie de oameni care să conducă fermele ca pe adevărate companii, care ştiu să gestioneze resursele financiare, cele umane, pentru a se dezvolta

Cum dezvoltăm potenţialul agricol? Agricultura are...

Autor: Miruna Diaconu

04.07.2020, 11:32 463

♦ Seceta a afectat 40% din suprafaţa totală cultivată cu culturile de toamnă – grâu, orz, ovăz, rapiţă, iar acest lucru se va reflecta în producţiile pe care fermierii le vor obţine ♦ La nivelul UE se estimează o scădere de 14% a producţiei de grâu.

Cunoştinţele în domeniul agricol nu mai sunt de ajuns pentru ca o fermă să dea randament maxim pe toate direcţiile sale, iar investitorii din sectorul agricol caută oameni care să aibă abilităţile unui manager, astfel încât să poată gestiona o fermă ca pe o companie ţinând cont de aspecte precum cel de management, cel uman, economic şi agronomic.

„Focusul a 61% dintre companii a fost căutarea de oameni în funcţiile comerciale, pentru o dezvoltare comercială. O altă funcţie căutată a fost cea de manager de firmă, nu de inginer agronom, ceea ce caută investitorii la această oră sunt oameni care să combine aspectele de management, uman, economic, cu cele agronomice, să conducă fermele care pe adevărate firme pe criterii de performanţă, economie, competitivitate. Aceasta este una dintre meseriile foarte greu de găsit la ora asta pentru că, din păcate, nu avem formări profesionale la bază în universitate care să pregătească oameni în acest sens“, spune Florin Constantin, fondator şi consultant în resurse umane Agxecutive, în cadrul ediţiei speciale ZF dedicate suplimentului ZF Agrobusiness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO