Retail&Agrobusiness

Cum s-a schimbat satul românesc în ultimii 27 de ani? Ministrul Agriculturii: „Am înlocuit clopotul bisericii cu metode moderne de a ne aduna. Am introdus celularul”

Cum s-a schimbat satul românesc în ultimii 27 de ani?...

Autor: Roana Rotaru

20.11.2017, 11:54 370

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că în ultimii 27 de ani, de la căderea regimului comunist, fermierii din mediul rural au reuşit să îşi crească de 2-3 ori producţiile medii la hectar la grâu şi porumb şi au înlocuit clopotul bisericii cu telefonul mobil pentru a se reuni.

 

„Am înlocuit clopotul bisericii cu metode moderne de a ne aduna. Am introdus celularul. Acum 27 de ani fermierii scoteau o producţie medie de circa 2,2 tone la hectare. Acum avem o medie naţionala de peste 4 tone la hectar, producţii de mai bine de două ori mai mari faţă de acum 27 de ani. Acum 27 de ani când erau producţii de peste 5 tone la hectar la grâu era sărbătoare naţională. Acum avem ferme care obţin peste 8-9-10 tone de grâu la hectar”, a spus declarat Petre Daea, în cadrul dezbaterii „Satul românesc - 100 de ani de evoluţie rurală”, un eveniment organizat de Academia Română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO