Retail&Agrobusiness

Cum va afecta ieşirea Marii Britanii din UE piaţa cerealelor din România. „România exportă cereale şi nu poate fi izolată sau protejată de fluctuaţiile de pe bursă“

Cum va afecta ieşirea Marii Britanii din UE piaţa...

Autor: Roana Rotaru

04.07.2016, 00:06 254

Piaţa cerealelor din România este destul de ferită de potenţiale efecte nefavorabile ca urmare a ieşirii Marii Britanii din UE, având în vedere că traderii de cereale din agro-businessul românesc exportă predominat în Asia şi Orientul Mijlociu.

Cu  toate  acestea,  efectele  Brexitului  ar  putea  să  se reflecte în fluctuaţiile la bursa cerealelor sau indirect, prin influenţa  asupra  cursului  euro-dolar,  potrivit  celor  mai traderi de cereale din România.

„Consider că piaţa cerealelor nu poate fi influenţată în mod direct de această decizie, deoarece România este un exportator la Marea Neagra către Asia şi Orientul Mijlociu, iar din vestul ţării în Europa de Vest nu cred că ajunge cine ştie ce marfă în Marea Britanie, dacă e să ne gândim la exporturi directe. În schimb influenţa poate să vină din fluctuaţiile  la  bursa  cerealelor,  fluctuaţii  ce  pot  fi determinate  de  această decizie.  România  este  o  ţară exportatoare, care joacă după regulile de piaţă şi care nu poate fi izolată sau protejată de fluctuaţiile de pe bursă“, a declarat pentru ZF Angelo Nicolae, directorul general al BriseGroup, o companie care a încheiat anul 2015 cu cifră de afaceri de peste 250 milioane de euro şi al cărei acţionar majoritar este antreprenorul român Marius Bucur.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO