Retail&Agrobusiness

Cum va arăta magazinul Marks&Spencer din Mega Mall care va vinde şi haine şi mâncare? VIDEO/Galerie FOTO

Autor: Cristina Roşca

12.05.2015, 13:37 1804

Retailerul britanic Marks&Spencer, prezent până recent pe piaţa locală doar cu magazine de haine, a adus recent în România şi divizia de alimente, primul magazin mixt (care vinde şi haine şi alimente) fiind deschis în centrul comercial bucureştean Plaza România. Al doilea astfel de magazin va fi deschis pe 14 mai în Mega Mall, cel mai nou mall din peisajul bucureştean.

Marks&Spencer ajunge astfel la o reţea de şase magazine în România: patru în Capitală şi câte unul în Iaşi şi Constanţa. Au fost închise recent magazinele din AFI şi Sun Plaza. Magazinul din Mega Mall va avea o suprafaţă de 1.650 mp, va fi structurat pe două etaje şi va oferi spre vânzare peste 5.000 de produse, atât haine pentru femei, bărbaţi şi copii cât şi 600 de alimente şi vinuri. Din totalul de 1650 mp, secţiunea de alimente va acoperi doar 60 mp şi va avea în ofertă produse tradiţionale britanice, produse de cofetărie şi dulciuri, aperitive, articole de băcănie şi vinuri.

Retailerul de modă Marks&Spencer este prezent pe piaţa din România direct din 2012, după ce timp de 12 ani a funcţionat în franciză, brandul fiind adus de grecii de la Marinopoulos care au mai avut şi francizele Starbucks, Sephora şi Gap. Astăzi niciunul dintre aceste branduri nu mai este în portofoliul lor, brandurile fiind aduse fie de alţi francizaţi (Starbucks), fie fiind venite direct (Sephora).

Marks&Spencer a venit direct în 2012 şi a terminat anul 2013 cu afaceri de circa 30 mil. lei, în creştere de la 26 mil. lei în anul anterior.

La nivel mondial brandul cu o istorie de peste un secol deţine 850 de magazine în Marea Britanie şi peste 480 de magazine la nivel internaţional în 59 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO