Retail&Agrobusiness

”Dacă fermele vor fi dotate cu utilaje moderne, agricultura românească va deveni competitivă”

”Dacă fermele vor fi dotate cu utilaje moderne,...

Autor: Laurentiu Cotu

23.10.2014, 00:06 355
Producătorul italian de utilaje agricole Maschio-Gaspardo România, care deţine o unitate de producţie în localitatea arădeană Chişineu-Criş, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 117,7 mil. lei (26,5 mil. euro), valoare apropiată de cea din perioada similară a anului trecut.
 
Compania estimează pentru anul în curs afaceri totale de peste 30 mil. euro.
 
„Anul 2014 este un an bun pentru agricultură, iar acest lucru se vede atât în investiţiile realizate în acest sector, cât şi în contribuţia agriculturii la ansamblul economiei româneşti. Dezvoltarea sectorului agricol poate avea efecte pozitive pe termen lung pentru creşterea competitivităţii agriculturii româneşti, dacă vor fi mecanizate fermele din ţară cu utilaje moderne“, a declarat Mirco Maschio, administratorul companiei.
 
La fabrica de la Chişi­neu-Criş sunt produse anual aproximativ 2.200 de utilaje agricole, utilizate pentru toate etapele procesului agricol, de la pregătirea terenului, semănat, întreţi­nerea spaţiilor verzi, exploatatoare pajişti şi păşuni, până la fertilizare şi tratament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO