Retail&Agrobusiness

Dan Isai, SaladBox: Am pornit de la zero şi am ajuns în doi ani la un business de 8,5 milioane de euro

Autor: Ştefan Stan

07.11.2014, 00:06 4974
SaladBox a pornit ca o afacere de la zero şi a ajuns în doi ani şi jumătate la 30 de locaţii în România şi o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro din vânzarea de salate, o alternativă sănătoasă la mâncarea de tip fast-food, a declarat la ZF Live Dan Isai, unul dintre partenerii SaladBox.
 
„Businessul nostru are o istorie de 2 ani şi jumătate şi deja am ajuns la o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro şi să vindem 150.000 de salate pe lună. La SaladBox suntem 4 asociaţi, iar obiectivul nostru este să devenim un jucător important pe piaţa din Europa de mâncare sănătoasă. În România vrem să ajungem la 50 de locaţii, însă vrem să ne extindem internaţional“,  a spus Dan Isai. SaladBox urmează să des­chidă un departament şi în Germania, la Stuttgart. „Noi sperăm ca anul viitor să ajungem la 16 milioane de euro cifră de afaceri“, a mai spus antreprenorul.
 
Bucureştiul este cea mai profitabilă locaţie pentru businessul SaladBox, în special pentru că în Capitală locuitorii au un apetit mai ridicat pentru mâncarea sănătoasă şi mai „sofisticată“, cu somon, vită şi combinaţii de ingrediente mai speciale, a menţionat Isai. Românii preferă în general salata cu carne, iar pe lângă porţia de mâncare vor şi o băutură, care completează bonul până la o valoare medie de aproximativ 18 lei.
 
„În Bucureşti sunt deschise 3 locaţii. În următoarea lună se mai deschid încă trei. Piaţa este per total mai bună în Bucureşti faţă de alte locaţii din ţară. Oamenii preferă să mănânce mai sofisticat, vor şi carne de somon sau vită, iar bonul sare de 20 de lei, faţă de media de 18 lei din ţară“, a spus Isai. „80% dintre români preferă salata cu carne, în special de pui. În principal românii vor în salată cinci legume Ă dressing Ă carne Ă crutoane. În general mâncarea costă 14 lei şi are o greutate de 500 de grame“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO