Retail&Agrobusiness

Dan Robinson, şeful Heineken România, revine la conducerea Asociaţiei Berarii României

Dan Robinson, şeful Heineken România, revine la...

Autor: Cristina Bellu

09.02.2023, 11:48 240

Dan Robinson, Managing Director al Heineken România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, a fost reales de membrii Asociaţiei Berarii României în funcţia de preşedinte al organizaţiei, începând cu ianuarie 2023.

El a preluat această poziţie de la Mihai Voicu, Director General Bergenbier S.A., companie parte a grupului Molson Coors, care a asigurat preşedinţia pe parcursul anului anterior.

”Este al doilea mandat de Preşedinte în cadrul Asociaţiei şi aştept cu interes să lucrez împreună cu colegii din industrie şi cu alţi stakeholderi într-un an plin de provocări, aşa cum se anunţă 2023. Continuăm să ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea sustenabilă a sectorului, unde cel mai relevant exemplu este Sistemul Garanţie-Returnare, care va reprezenta o schimbare majoră pentru consumatorii, cumpărătorii şi retailerii din România, precum şi pentru partenerii instituţionali şi alţi stakeholderi relevanţi”, spune Dan Robinson.

Dan Robinson s-a alăturat grupului olandez Heineken în 2005 şi de atunci a condus operaţiunile companiei din diferite poziţii, pe mai multe pieţe.

Anterior preluării funcţiei de Managing Director al Heineken Romania, a deţinut poziţia de Managing Director Europe Export & Global Duty Free la Heineken în Amsterdam.

Asociaţia Berarii României a fost înfiinţată în urmă cu 19 ani, iar printre membrii săi actuali se numără importanţi producători precum Bergenbier, Heineken România, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries şi Martens, dar şi microberăriile Clinica de Bere şi Scorilo.

Împreună, cei şapte producători furnizează 90% din cantitatea de bere consumată în România.

Totodată, din asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt Româna şi  Asociaţia Producătorilor de Hamei din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO