Retail&Agrobusiness

Danezii de la Premium Porc merg spre 57 mil. €. „Am crescut productivitatea în ferme“

Danezii vor investi 40 mil. euro în constucţia noii ferme de scroafe din judeţul Brăila

Danezii vor investi 40 mil. euro în constucţia noii ferme de scroafe din judeţul Brăila

Autor: Roana Rotaru

25.07.2017, 00:05 761

Grupul cu acţionariat danez Pre­mi­um Porc, al doilea cel mai mare cres­cător de porcine din România, după Smith­field, mizează anul acesta pe vân­zări de peste 57 mil. euro, datorită creş­terii productivităţii din cadrul fermelor, po­trivit reprezentanţilor companiei. Gru­pul Premium Porc este format din 11 companii cu activităţi în producţia de porcine, cereale, furaje, transportul măr­furilor şi gestiune de proiect pentru pro­iectele de investiţii, potrivit sursei citate.

„Pentru 2017 estimăm o creştere de aproximativ 4-5% a cifrei de afaceri la nivel de grup de companii. Această creştere a cifrei de afaceri se bazează pe creşterea productivităţii în cadrul unităţilor de producţie, spre exemplu, din ferme. Creşterea eficienţiei repre­zin­tă o zonă foarte importantă asupra căreia ne concentrăm. În acest sens, de câţiva ani desfăşurăm o serie de proiecte interne de îmbunătăţire continuă, ale căror rezultate se pot observa de la an la an“, a declarat pentru ZF Lars Drescher, CEO-ul grupului Premium Porc.

Danezii de la Premium Porc au produs anul trecut circa 400.000 de porci în fermele de creşetere a porcinelor din judeţele Vrancea, Constanţa, Olt, Sibiu şi Brăila. Animalele sunt crescute în sistem integrat, Premium Porc cultivând cereale pe o suprafaţă circa 2.000 de hectare în judeţul Vrancea, materie prima care este ulterior procesată în cele două fabrici de nutreţuri combinate ale companiei din Constanţa şi Vrancea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO