Retail&Agrobusiness

Danezii de la Premium Porc, al doilea cel mai mare producător local de carne de porc, vor să preia cinci ferme de porci de la Danbred, grup cu acţionariat româno-danez. Tranzacţia este analizată de Concurenţă

Danezii de la Premium Porc, al doilea cel mai mare...

Autor: Florentina Niţu

02.02.2021, 13:58 826

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai mare producător local de carne de porc, cu zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Con­stanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, vrea să se extendă şi în judeţul Argeş, preluând activitatea a cinci ferme de porci de la Danbred, grup de firme cu acţionariat româno-danez, potrivit datelor de la Consiliul Concurenţei.

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Premium Pork Commercial SRL (companie care face parte din grupul Premium porc – n.red.) intenţionează să preia activităţile desfăşurate de Danbred Argeş SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare”, se arată în comunicatul de presă de la Consiliul Concurenţei.

Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducţie şi patru ferme de îngrăşare, conform aceleaşi surse.

Danbred Argeş, companie cu afaceri de 48,4 milioane de lei în 2019 şi un profit de 10 milioane de lei, este deţinută Marsuland Holding (40%), Munkbro Holding (40%), companii cu sediul în Danemarca, Ion Benţa (10%) şi Ionel Chiriac (10%), conform Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. De asemenea, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL au acelaşi acţionariat, numai la Slobozia Food Production SRL este acţionar 100% Ionel Chiriac.

Ionel Chiriac explica anterior pentru ZF că va exista o restructurare a acţionariatului în cadrul firmelor din grup, iar în Monitorul oficial a apărut că acţionarii majoritari şi Ion Benţa vor cesiona părţile sociale din companiile Danbred Food SRL şi Slobozia Food Production către Ionel Chiriac. Chiriac spunea că şi-ar dori să se focuseze pe producţia vegetală.

Grupul danez Premium Porc a investit anul trecut 1,6 milioane de euro într-un complex de 25 de hectare, format din două ferme, în judeţul Brăila, pentru eficientizarea producţiei. Capacitatea complexului este de 3.900 de locuri pe an, fapt care a condus la o suplimentarea capacităţii de producţie annuală a grupului danez cu aproximativ 13.600 de capete, ajungând la peste 600.000 de capete.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO