Retail&Agrobusiness

Danezii vor să dubleze capacitatea fermelor de porci. „Întreaga producţie merge pe piaţa internă“

Danezii vor să dubleze capacitatea fermelor de porci....

Autor: Maria Tufan

27.08.2015, 00:05 868
Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari pro­ducători de carne de porc din România, deţinut de holdingul da­nez DCH International, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 45 mil. euro, rata anuală de creştere ajungând la 25%, potrivit repre­zen­tanţilor companiei.
 
Numele danezilor a apărut în prim-plan în 2011, când au cum­părat de la gigantul Campofrio afacerea Degaro din Tulcea. Trei ani mai târziu, Degaro a luat un pachet de finan­ţare complex în valoare de 20 mil. euro de la UniCredit Bank AG şi UniCredit Ţiriac Bank, urmărind astfel mărirea capacităţii de producţie, dar şi renovarea celor două ferme din Fântânele şi Sibioara, loca­lizate în judeţul Constanţa.
 
Grupul Premium Porc deţine în prezent cinci ferme de creştere a porci­nelor în judeţele Constan­ţa, Vrancea, şi Olt, cu o capa­ci­tate de producţie de 350.000 de porci la îngră­şa­re, fiind astăzi unul dintre prin­ci­palii furnizori de car­ne de porc pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO