Venitul salarial al unui ospătar porneşte de la 1.200 de lei net pe lună şi poate să ajungă la 2.000 de lei net pe lună, în funcţie de experienţa anterioară a angajatului, a spus pentru ZF Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill.
„Salariile din industrie sunt mici, însă veniturile propriu-zise sunt mai mari, având în vedere că orice salariat din industrie are salariu fix la care se adaugă bacşişul primit de la consumatori“, a afirmat Daniel Mischie. El a fost prezent în cadrul conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.
Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, planifică deschiderea a două noi unităţi până la finele anului, unde vor lucra 200 de salariaţi. Noii angajaţi se vor alătura celor peste 1.400 de salariaţi care lucrează în prezent în cele 17 locaţii ale grupului. Angajaţii din hoteluri şi restaurante din România au fost, istoric, cel mai prost plătiţi angajaţi din economie, iar mulţi dintre românii care ocupau aceste poziţii au renunţat la locul de muncă fie pentru a se angaja într-o fabrică (având în vedere că în centrul şi vestul ţării s-a dezvoltat producţia de componente auto), fie pentru a lucra în străinătate, pe salarii de 6-7 ori mai mari.
„Există o criză a forţei de muncă în această industrie“, a precizat Mischie. El mai spune că de anul acesta Grupul City Grill a creat un departament de resurse umane care construieşte strategii pentru retenţia angajaţilor, în special a celor tineri.