Retail&Agrobusiness

Danone apasă pedala investiţiilor: 11 milioane de euro în doi ani

Danone apasă pedala investiţiilor: 11 milioane de euro...

Autor: Florentina Niţu

17.05.2021, 09:00 250

Danone România, liderul pieţei de iaurturi, a investit din 2019 până în prezent circa 11 mil. euro în producţia locală de lapte prin programul socio-economic „O şansă pentru familia ta“ şi în creşterea capacităţii fabricii din Bucureşti, potrivit reprezentanţilor compa­niei. În pe­rioada 2017-2018, compania a mai investit 1 mil. euro în producţie, potrivit informaţiilor publicate anterior de ZF.

„Am continuat investiţiile în fabrica noastră din Bucureşti pentru a creşte flexibilitatea şi capacitatea fabricii. Am investit în noi linii de producţie sau în automatizarea completă a liniilor de ambalare, având acum capacitatea de a ambala produsele pe diferite tipuri de tăvi. Aceste investiţii au depăşit suma de 7 milioane de euro (din 2019 până în prezent – n. red.)“, au spus repre­zentanţii Danone România. Ei au răspuns la întrebările ZF, trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business Cei mai mari jucători din economie.

Investiţiile companiei în România au crescut rapid din anul 2017, atunci când a fost numită Natalia Gelshtein-Kiss în funcţia de director general al Danone România, Bulgaria, Moldova şi ţările adriatice. Ea spunea la începutul lui 2019 că Danone România a fost printre ţă­rile din cadrul grupului francez cu cele mai bune creşteri la nivel european în 2018, în primul său an complet de activitate în fruntea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO