Retail&Agrobusiness

De ce este grevă la fabrica Electrolux din Satu Mare: salariul mediu net este de 3.500 lei, dar muncitorii din producţie câştigă de două ori mai puţin

De ce este grevă la fabrica Electrolux din Satu Mare: salariul mediu net este de 3.500 lei, dar muncitorii din producţie câştigă de două ori mai puţin

La Satu Mare se produc doar aragazuri, însă pe piaţa locală suedezii vând şi alte electrocasnice sub brandul Electrolux. În totalul businessului, fabrica are o contribuţie de circa 60-70%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor din raportul anual al companiei.

Autor: Cristina Roşca

02.04.2019, 00:05 4423

♦ Electrolux are în România circa 900 de salariaţi, din care cea mai mare parte lucrează în fabrica din Satu Mare, restul fiind personal de vânzări ♦ Salariul mediu net în companie este de 3.500 de lei pe lună, însă muncitorii din fabrică au un câştig la jumătate, spun reprezentanţii sindicatului ♦ Angajaţii fabricii Electrolux din Satu Mare sunt în grevă de mai multe săptămâni pe fondul unor neînţelegeri cu oficialii grupului suedez privind majorările salariale.

Producătorul de electrocasnice Electrolux, care deţine în România o fabrică de aragazuri la Satu Mare, avea la finalul anului trecut 888 de salariaţi pe plan local şi un salariu mediu net de peste 3.500 de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice ale companiei. Pentru aceste calcule au fost luate în calcul cheltuielile cu personalul şi numărul efectiv de salariaţi la finalul lui S1 2018, ultimele date publice disponibile.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO