De ce irigă România o suprafaţă de peste 6 ori mai mică decât înainte de Revoluţie? Petre Daea:„S-a distrus ce s-a construit. Am exportat mai mult fier vechi decât cereale”

Secțiune susținută de Medlife Logo

16 mai 2018 Autor: Roana Rotaru

Fermierii români au irigat o suprafaţă de 508.000 hectare de teren agricol în 2017, o suprafaţă de peste 6 ori mai mică decât cea irigată în anul 1989, când România uda circa 3,2 milioane de hectare, potrivit statisticilor oficiale.

„După 1989 mulţi dintre românii noştri au luat barosul, bomfaierul şi toporul sau securea.Cu barosul se dădea în zid şi se luau cărămizi, dale. Cu bomfaierul sau flexul tăiau fierul, unde aveau posibilitatea, îl puneau pe umăr şi îl duceau acasă. Cu topul sau securea... dacă era un pom în picioare îl dădeau jos să îşi facă un gard. S-a distrus ce s-a construit. Dacă facem o statistică, am exportat mai mult fier vechi decât cereale”, a spus Petre Daea, ministrul agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul instituţiei pe care o conduce.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) dispune de peste 1 mld. euro pentru refacerea sistemul naţional de irigaţii, până la finalul anului 2020. Pentru anul 2018, MADR şi-a planificat să cheltuie 26,5 mil. euro pentru acest obiectiv.



 

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
romania
, cereale
, construire
, distrugeri
, export
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide