Retail&Agrobusiness

De la lohn, la proiectare şi acum la design de modă. Simiz, Pandora Prod: Aprecierea dolarului, creşterea salariilor din Asia şi tensiunile geopolitice pun România într-o lumină favorabilă

De la lohn, la proiectare şi acum la design de modă. Simiz, Pandora Prod: Aprecierea dolarului, creşterea salariilor din Asia şi tensiunile geopolitice pun România într-o lumină favorabilă

Producătorul de textile Pandora Prod din Vrancea a reuşit să îşi majoreze constant businessul în criză după ce a decis să renunţe la lohn şi la clienţii mass-market şi să se orienteze către retailerii de lux pentru care face produse integrate.

Autor: Cristina Rosca

31.03.2016, 20:30 743

Pandora Prod din judeţul Vrancea, unul dintre cei mai mari producători de textile din România, vrea să lanseze un departament intern de design care să creeze haine pentru clienţii companiei, unele dintre cele mai mari branduri de modă din lume printre care se numără Hugo Boss, Comptoir de Cotonniers, COS (parte a grupului H&M) sau Massimo Dutti (parte a grupului Inditex). Astăzi compania se ocupă de proiectarea produselor, de croitul şi cusutul lor, practic de tot procesul de producţie, mai puţin design.

„Începând cu 2016 vreau să încep să fac şi design după tendinţele venite de la clienţi. Avem deja o echipă de designeri cu care cola­borăm, este vorba de mai multe absolvente ale Facultăţii de Arte din Cluj pe care le-am sprijinit anterior”, spune Dorel Simiz, acţionarul companiei şi directorul general al acesteia. Producătorul de textile Pandora Prod este deţinut de familia Simiz.

Spre deosebire de majoritatea producătorilor români care pariază pe lohn, producătorul din judeţul Vrancea are un altfel de model de business, bazat pe realizarea de produse integrate. „Mai bine de 90% din costul unui produs este finanţat de mine, iar în final clientul cumpără produsul finit. Avem un singur client pentru care încă mai lucrăm în sistem de semi-lohn, iar acest lucru înseamnă că el finanţează ţesătura.”

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO