Retail&Agrobusiness

Debenhams a investit 1 milion euro în magazinul pe care îl deschide în 26 martie în Bucureşti Mall

Debenhams a investit 1 milion euro în magazinul pe care...

Autor: Ana Maria Petcana

10.03.2015, 10:54 398

Magazinul se va întinde pe trei etaje şi va include colecţii de modă, produse de înfrumuseţare şi gama de decoraţiuni pentru casă. Spaţiul va cuprinde, de asemenea, o zonă dedicată galeriei "Designers at Debenhams", în care se vor regăsi colecţii exclusive semnate de creatori de modă renumiţi.

O dată cu deschiderea magazinului Debenhams vor fi create 70 de locuri de muncă.

Noul magazin Debenhams va fi operat în franciză de grupul bulgar MRPI, un jucător cunoscut pentru dezvoltarea de proiecte comerciale importante şi proprietăţi imobiliare. Compania estimează că, în primul an de funcţionare, magazinul va fi vizitat de peste un milion de persoane.

"Este un spaţiu perfect pentru un department store ce propune o ofertă vastă, un mix unic de colecţii de designer şi branduri pentru publicul urban", a declarat directorul de vânzări al MRPI, Chris Harper.

În Bucureşti Mall a fost deschis şi primul magazin Debenhams în 2007 de către compania RTC Holding, care deţinea franciza la acea vreme.

Agenţia MEDIAFAX a scris în luna iulie a anului trecut, citând surse imobiliare, despre revenirea retailerului pe piaţa locală şi că primul magazin ar putea să fie deschis în Bucureşti Mall din Vitan, la un an după ce omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul RTC Holding, a renunţat la franciză.

Debenhams a închis cele 6 magazine pe care le deţinea în România, iar retailerul britanic a anunţat o pierdere contabilă de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) în urma închiderii acestora, care funcţionau în franciză, precizând că francizorul local "a eşuat" în contextul condiţiilor "foarte dificile" de pe piaţă.

Octavian Radu acuza atunci scăderea puterii de cumpărare în contextul crizei, dublarea suprafeţei mall-urilor în perioada 2008-2012 şi dezvoltarea agresivă pe piaţa românească a unor branduri competitive precum Zara şi H&M.

Reţeaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, în 28 ţări, şi comercializează articole şi branduri în exclusivitate, sub semnătura unor designeri internaţionali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO