Retail&Agrobusiness

Decathlon: Am produs 800.000 de biciclete în România în 2019 şi vrem să dublăm această valoare. Vrem, după modelul din auto, să atragem şi producţia de componente

INTERVIU

Jean Francois Mace, CEO al Decathlon România: Producem circa 800.000 de biciclete în România şi vrem să ajungem la 1,5 milioane de bucăţi destinate în special exportului, dar şi pieţei locale.

Jean Francois Mace, CEO al Decathlon România: Producem circa 800.000 de biciclete în România şi vrem să ajungem la 1,5 milioane de bucăţi destinate în special exportului, dar şi pieţei locale.

Autor: Cristina Roşca

22.05.2020, 00:08 12450

♦ Retailerul de echipamente sportive Decathlon produce în România în fabrici partenere haine, încălţări şi mai ales biciclete ♦ Decathlon este liderul incontestabil al retailului local de echipamente sportive ♦ Compania are local o reţea de 27 de magazine fizice, o unitate online, un depozit ce deserveşte România, Grecia şi Bulgaria şi o echipă de IT care lucrează pentru 23 de ţări.

Decathlon, un gigant cu pre­zenţă în 50 de ţări din lume, pro­duce în România bi­ci­clete în două fabrici par­te­nere şi are în plan să dez­volte această activitate.

Grupul francez are în plan o investiţie masivă la Timişoara împreună cu un partener care produce biciclete. Mai exact, fabrica ar fi ridicată de compania parteneră, dar francezii ar fi sin­gurul client şi ar încheia un contract pe termen lung care să asigure activitatea unităţii de producţie.

„Producem circa 800.000 de biciclete în România şi vrem să ajungem la 1,5 milioane de bucăţi destinate în special exportului, dar şi pieţei locale. Vrem să construim o fabrică de la zero în care poate să producem şi părţi componente. Partenerul nostru negociază cu băncile locale de mai multe luni, eram aproape să obţinem creditele, dar acum nego­cierile nu sunt deloc facile. Vorbim de inves­tiţii de milioane de euro, de producţie loca­lă destinată exportului, de angajări, de veni­turi pentru stat, sperăm să obţinem finan­ţarea. Am fi singur client al acestei fa­brici. Toţi actorii economici trebuie să fie implicaţi să meargă economia mai departe“, spune Jean Francois Mace, CEO-ul Deca­thlon România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO