Retail&Agrobusiness

Decathlon asamblează 400.000 de biciclete la Reşiţa pe care le trimite la export

Decathlon asamblează 400.000 de biciclete la Reşiţa pe...

Autor: Cristina Roşca

06.08.2014, 00:08 3207

Retailerul francez de echi­pa­men­te sportive Decathlon, pre­zent pe piaţa locală cu o re­ţea de 13 magazine cu ace­laşi nume, a asamblat în Ro­mâ­nia anul trecut 350.000-400.000 de bici­cle­te.

Compania Madirom Prod din Ti­mi­şoara, deţinută integral de grupul francez Decathlon potrivit ultimelor date ale ZF, a terminat anul trecut cu afaceri de 176,4 mil. lei, cu 15% mai mari decât în 2012 şi de 2,5 ori mai mari decât în anii de boom economic. Producătorul se află în top 200 exportatori din România.

„Creşterea cifrei de afaceri a fost deter­minată de creşterea volumului de biciclete pro­duse şi livrate. Au apărut şi modele noi de biciclete. Producţia de biciclete se situea­ză în intervalul 350.000 - 400.000 de bu­căti pe an“, spune Diana Buscan, financial ma­na­ger al Madirom Prod. Bicicletele sunt asam­blate împreună cu o afacere antre­prenorială din Reşiţa, compania Nextcity.

Retailerul de echipamente sportive asamblează bicicletele în România la Reşiţa, producţia componentelor fiind realizată de multe ori în alte colţuri ale lumii. „O parte din componente sunt achiziţionate de pe piaţa din Europa şi Asia. Într-o măsură mai mică achiziţionăm şi de pe piaţa din Ro­mâ­nia“, mai spune Diana Buscan. Grupul fran­cez Decathlon, prin intermediul Ma­dirom, are un parteneriat exclusiv cu firma VeloCity din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin. Astfel, francezii sunt cei care importă com­ponentele şi sunt totodată pro­prietarii pro­du­selor finale. Madirom Prod subcon­trac­tează forţa de muncă a firmei din Reşiţa şi spaţiul de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO