Retail&Agrobusiness

Decathlon este „discounterul“ pieţei, Hervis este „hipermarketul“, iar Intersport se poziţionează în zona de „delicatese“

Decathlon este „discounterul“ pieţei, Hervis este...

Autor: Cristina Rosca

04.07.2015, 00:00 5132

Într-o perioadă în care preţul este unul dintre principalele argumente în procesul de achiziţie, mărcile private îşi fac loc şi pe piaţa de 400-500 mil. euro a echipamentelor sportive, iar nume precum Kilimanjaro, Quechua sau Firefly intră în lupta cu branduri „mamut“ precum Nike, Adidas sau North Face.

La fel ca în comerţul alimentar, şi pe piaţa de sport principalii jucători şi-au construit un model de business care are la bază focusul mai mic sau mai mare pe preţ şi deci ponderea mărcilor private în totalul businessului. Astfel, De­cathlon este „discounterul“ pieţei, compania punând accent pe preţurile mici.

Magazinele companiei au între 1.000 şi 5.000 de metri pătraţi şi au în ofertă produse pentru 50-90 de sporturi. Amplasate de re­gulă la pe­riferie, pentru a nu plăti chirii mari în inima oraşelor, magazinele Deca­thlon au preţuri similare celor din bazaruri şi hiper­mar­keturi, potrivit lui Eric Mazillier, di­rectorul general al Decathlon. El spunea re­cent că grupul Decathlon are peste 50.000 de produse în portofoliu, acestea fiind dez­vol­tate de francezi şi apoi produse de fur­ni­zori din toată lumea. În România francezii rea­li­zează biciclete, încălţări din piele şi haine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO