Retail&Agrobusiness

Decizia majoră luată de H&M pe timp de criză: Retailerul suedez va închide 250 de magazine pe fondul crizei generate de COVID-19

Decizia majoră luată de H&M pe timp de criză:...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

01.10.2020, 17:21 467

H&M va închide 250 de magazine din cauza pandemiei, în condiţiile în care oamenii fac tot mai multe cumpărături online. 

Potrivit CNN Business, retailerul de modă are 5.000 de magazine în întreaga lume, aşa că cele 250 de magazine care vor fi închise reprezintă 5% din numărul total.

„Din ce în ce mai mulţi clienţi au început să facă cumpărături online în timpul pandemiei, în urma închiderilor temporare a magazinelor”, a arătat, joi, H&M, într-un comunicat.

Retailerul suedez a declarat că afacerea şi-a revenit, în al treilea trimestru, care cuprinde vânzările din iunie până în august, însă, totuşi, vânzările din septembrie au scăzut cu 5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

„Deşi provocările sunt departe de a fi terminate, credem că ceea ce este mai rău e în urmă şi suntem bine poziţionaţi pentru a ieşi din criză mai puternici", a declarat CEO Helena Helmersson.

Rivala H&M, Inditex, care deţine Zara şi alte mărci de modă, a declarat la începutul acestui an că intenţionează să închidă până la 1.200 de magazine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO