Retail&Agrobusiness

Dezastru: Casa de Comerţ Unirea, proiect gândit să ajungă la 80 de aprozare cu produse româneşti, închide şi singurele două locaţii pe care le-a deschis acum un an

Dezastru: Casa de Comerţ Unirea, proiect gândit să...

Autor: Florentina Niţu

06.10.2020, 09:30 1303

♦ În cele două magazine, din Bucureşti şi Sibiu, erau desfăcute produsele agroalimentare, precum brânzeturi, dulceţuri, produse de brutărie şi patiserie, peşte şi legume.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, un proiect iniţiat de fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, cu un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul de stat, ce-şi propunea să devină o reţea de 80 de magazine de tip aprozar, unele deschise şi în sistem de franciză, a fost pus pe hold de actualul ministru al agriculturii, Adrian Nechita Oros, care a hotărât să închidă magazinul din Bucureşti şi se gândeşte şi la închiderea celui de-al doilea, din Sibiu, ambele deschise în urmă cu un an.

Oros nu a fost de acord cu această societate şi recent a spus că a fost făcută ilegal, motiv pentru care ar trebui închise magazinele. Ministrul a dispus Corpul de Control încă din prima zi în noua funcţie, în condiţiile în care membrii Consiliului de Administraţie au semnalat „grave probleme privind modul de cheltuire a bugetului alocat Casei de Comerţ Unirea”. El spunea la acea vreme că firma cu capital de stat nu a avut impact economic şi social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO