Retail&Agrobusiness

Domeniile Prince Matei, companie controlată de acţionarii cramelor Sarica Niculiţel, a investit peste 10 mil. lei în modernizarea podgoriei de la Dealu Mare preluată în 2019 de la producătorul de vin Vinarte

Marius Iliev, director general

Marius Iliev, director general

Autor: Cristina Bellu

05.04.2021, 14:07 813

Domeniile Prince Matei, companie deţinută de holdingul Vintruvian, care are în proprietate şi Viticola Sarica Niculiţel, a investit peste 10 mil. lei în modernizarea echipamentele de vinificaţie şi revitalizarea plantaţiilor vechi din podgoria de la Dealu Mare, preluată în februarie 2019 de la producătorul de vin Vinarte, într-o tranzacţie estimată atunci la circa  1-2 mil. euro.

“În ultimii doi ani, cât au trecut de la achiziţionarea cramei, am investit pentru a aduce echipamente de ultimă generaţie, care permit o mai mare precizie în procesul nostru de vinificaţie. Pentru a scoate ce este mai bun din terroir-ul nostru, tradiţia trebuie să meargă mână în mână cu tehnologia”, spune Marius Iliev, director general şi unul dintre acţionarii businessului.

Ca parte a procesului de dezvoltare, producătorul anunţă o nouă imagine pentru vinurile sale, dar şi o gamă nouă de retail.

Astfel, eticheta Prince Matei, un brand cu o istorie de peste 20 de ani, păstrează elementele decorative deja cunoscute în tonuri de cupru şi negru, dar are un format ajustat şi noi caractere de literă. În schimb, brandul Petit Matei primeşte o etichetă cu totul nouă, inspirată de hainele de cadet cu broderie pe guler, şi care reflectă mai bine viziunea pentru acest vin tânăr, dar nu lipsit de personalitate, notează anunţul companiei.

Ambele vinuri provin din selecţii diferite de struguri din acelaşi terroir din dealurile Zorilor şi Tegăneanu. Viile vechi de peste 40 de ani, argila, pietrişul şi calcarul sunt elementele care formează caracterul lor.

Odată cu lansarea noii imagini, va intra pe piaţă şi o gamă nouă pentru retail care completează familia de vinuri şi care va purta numele producătorului, Domeniile Prince Matei. Cele trei asamblaje, alb rosé şi roşu, fiecare având o parte de Fetească Neagră (chiar şi vinificată în alb), reprezintă o nouă generaţie de vinuri din Dealu Mare.

Acum pe piaţa se găsesc Petit Matei 2017 (medalie de aur la Vinarium 2020) şi Prince Matei 2013 (90 puncte Decanter 2020).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO