• Leu / EUR4.7536
  • Leu / GBP5.4061
  • Leu / USD4.3072
Retail&Agrobusiness

DSP Argeş: Muncitorii să intre la Brădet numai cu avizul medicului

Autor: Andreea Tobias

16 mar 2016 63

"Din cele 19 probe de coproculturi, şapte au ieşit pozitive pentru cel puţin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. În data de 29, după de s-a dat pe sistemul de alertă rapid, o echipă a DSP Argeş s-a deplasat la firma Brădet unde a lăsat coprocultoare pentru toţi angajaţii, iar în dimineaţa următoare patronul firmei a adus la Direcţie coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultură. Acestea au fost trimise la Cantacuzino şi s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Honţaru.

Potrivit acesteia, angajaţii la care s-a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen sunt purtători sănătoşi, pentru că niciunul nu a prezentat semne de boală.

"Ei trebuie să respecte cu stricteţe regulile de igienă. Firma Brădet nu funcţionează. Angajaţilor li s-a recomnadat de către medicul lor de medicina muncii ca intrarea în fabrica de produse lactate să se facă numai cu avizul medicului. Dacă nu sunt păstrate regulile de igienă, reprezintă un pericol", a spus directorul DSP Argeş.

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariţia SHU, la trei dintre angajaţii societăţii Brădet şi la un angajat de la firma care furniza laptele.

Marius Badea, patronul societăţii Lactete Brădet a declarat, pentru MEDIAFAX, că a cerut suplimentar să se facă analiza de E.Coli la angajaţii firmei Brădet. "Nu avem rezultatele primite de la Bucureşti. De la DSP am primit acea notificare ce a ajuns şi la Prefectură. Am sunat la Direcţie şi ni s-a spus că 70 % dintre oameni sunt purtători de E.Coli, că nu e nicio problemă şi că nu există o lege care să impună efectuarea acestei analize. Angajaţii nu trebuie să urmeze vreun tratament. Eu acum o zi sau două am aflat. Pentru a primi oficial răspuns de la Bucureşi am trimis memorii în urma adresei de la DSP , dar nu am primit răspuns încă", declara Badea.

Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7536
Diferență: 0,1348
Ieri: 4.7582
Azi: 4.3072
Diferență: -0,453
Ieri: 4.3186
Azi: 5.4061
Diferență: 1,5802
Ieri: 5.4003
Azi: 4.3279
Diferență: -0,604
Ieri: 4.3262