Retail&Agrobusiness

Dublu standard: Autorităţile din România au participat la Summitul Consumatorului de la Bratislava

Dublu standard: Autorităţile din România au participat...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

15.10.2017, 10:05 183

„România agreează şi susţine ideea că, la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice cu caracter unitar şi a cooperării între statele membre şi Comisia Europeană, astfel ca statele membre să poată răspunde la problematica dublului standard într-un mod eficient”, se arată în comunicatul transmis de MADR.

Autorităţile din România s-au implicat în clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiţi. Experţii români vor lucra împreună cu europarlamentarii pentru reglementarea domeniului, precizează instituţia.

Mihai Vişan, secretar de stat în cadrul MADR şi Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, au participat la summitul de la Bratislava.

Iniţiativa reuniunii a aparţinut Slovaciei şi Cehiei.

În România, în vederea analizării şi depistării eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în Vestul Europei, s-a constituit, la finalul lunii februarie, un grup de lucru format din reprezentaţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO