Retail&Agrobusiness

După Afaceri: Ion Niţă, un antreprenor, deţine la New York o cofetărie cu specific românesc, cu afaceri anuale de 1 mil. dolari. El a fugit din România comunistă acum 40 de ani şi a ajuns alături de familie şi de doar trei valize de haine la New York

De sărbători, la Niţă la cofetărie e coadă de 100 de metri

De sărbători, la Niţă la cofetărie e coadă de 100 de metri

Autor: Cristina Roşca

15.09.2020, 17:15 617

Antreprenorul Ion Niţă a ajuns în anii ’80 – printr-o întâmplare fericită - la New York, unde a deschis la scurtă vreme o cofetărie ce-i poartă numele – Niţă’s Bakery.

„Când ne e dor de mâncarea românească, mergem în Queens la o ciorbă de burtă şi la o savarină la Niţă. Toţi românii, de la străbunici postbelici până la hipsteri expaţi din publicitate, merg la Niţă să-şi ia un cozonac de Paşte“, spune Raul Mândru, partener şi creative director al RXM Creative. În 2014 el a deschis agenţia de creaţie RXM Creative New York împreună cu Mihai Botărel; în prezent este cofondator şi director de creaţie al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO