Retail&Agrobusiness

Mai e loc de malluri în România: Piaţa locală are una dintre cele mai mici densităţi de spaţii comerciale tip mall din Europa, doar Bulgaria, Serbia şi Croaţia stau mai prost. SUA este ţara cu cea mai mare densitate de centre comerciale, de 1.500 mp/1.000 de locuitori, de 7,5 ori mai mult decât în România

Mai e loc de malluri în România: Piaţa locală are una...

Autor: Cristina Roşca

29.11.2022, 19:00 294

♦ Densitatea de centre comerciale în Polonia este de aproape 319 mp/1.000 de locuitori, apropiată de cea din Occident şi cu 59% peste cea din România.

România are una dintre cele mai mici denstităţi de spaţii comerciale tip mall sau centru comercial din regiune, de 201 mp la 1.000 de locuitori, sub nivelul din Ungaria, Cehia sau Polonia. Doar Serbia, Bulgaria şi Croaţia stau mai prost ca România, arată o analiză a NEPI Rockcastle, dezvoltator imobiliar care citează datele companiilor de consultanţă în domeniu.

Astfel, deşi este a doua ţară din Europa Centrală şi de Est ca populaţie, după Polonia, la mare distanţă de Cehia şi Ungaria, România are mai puţine malluri şi centre comerciale raportat la numărul de locuitori decât aceste state care însă sunt mai dezvoltate economic şi au un nivel superior al puterii de cumpărare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO